Ver- en aankoop

De plek waar u woont is belangrijk, het geeft u een thuis. Het is een plek waar u fijne maar soms ook minder fijne momenten beleeft, een plek waar u zich op uw gemak voelt. De verkoop of aankoop van een huis is dan ook een belangrijk moment voor alle betrokkenen.    Het is ook iets wat u niet dagelijks doet.
Wij realiseren ons dat en proberen de overdracht ook tot een klein feestje te maken, zonder dat we daarbij de juridische zaken uit het oog verliezen. Want een verkoop- en een aankoop hebben best wat juridische en financiële gevolgen.

Wat heeft de ver- of aankoop voor gevolgen voor mij, wat moet ik wanneer regelen?

Zodra de koopovereenkomst door ons kantoor is ontvangen, veelal via een makelaar, ontvangt u van ons een bevestiging daarvan met een informerende brochure. Wij leggen rustig en duidelijk uit hoe het proces in zijn werk gaat, wat u wanneer dient te doen en waarom, wat u wanneer kunt verwachten, wat de rol van de notaris is.

Maar ook leggen wij tijdens het ondertekenen van de akte helder uit waarom wij bepaalde controles doen, hoe de geldstromen tussen verkoper en koper lopen, wat er in de akte staat en wat de gevolgen daarvan voor verkoper en koper zijn. Zo weet u zeker dat de zaken goed geregeld zijn en kunt u gaan genieten van uw nieuwe thuis.

Noëlla van Dijk is specialist op het gebied van Onroerendgoedrecht
Noëlla van Dijk
Notaris
0252-376547

Interessante berichten over Onroerendgoedrecht

Wij helpen u verder

Benieuwd waar en hoe u ons vindt? 

Neem contact op

Offerte aanvragen